1
دانشجوی دکتری مدرسی معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد
2
استاد دانشگاه فردوسی مشهد
3
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
علامه طباطبایی با وجود اینکه در مسئلۀ قضای الهی بر خلاف رویکرد فلسفی رایج، قضا را تنها منحصر به عالم مجردات ندانسته و آن را به عالم ماده نیز سرایت داده و گام جدیدی در این زمینه برداشته و میان دیدگاه فلسفی رایج و دیدگاه قرآن و روایات، الفت و سازگاری بیشتری ایجاد نموده است، در وجودشناسی مسئلۀ قدر از این عمومیت دست کشیده و مرتبۀ قدر را تنها به عالم ماده نسبت داده است. در این مقاله تلاش شده است تا با رویکرد تفسیری، روایی و فلسفی، دیدگاه ایشان تحلیل و بررسی شود. در پایان این نتیجه به دست آمده است که قدر نیز مانند قضا در همۀ مراتب هستی راه دارد و تفاوت میان این دو تنها به اعتبار عقلی بازمیگردد. همچنین در ضمن نتیجهگیری کلی به پیامدهای نظر مختار اشاره شده است.
وطندوست, محمدعلی, حسینی شاهرودی, سیدمرتضی, نقیزاده, حسن. (1394). بررسی تحلیلی نظر علامه طباطبایی دربارۀ قضا و قدر با رویکرد تفسیری ـ روایی ـ فلسفی. آموزه های فلسفه اسلامی, 10(16), 3-26.
MLA
محمدعلی وطندوست; سیدمرتضی حسینی شاهرودی; حسن نقیزاده. "بررسی تحلیلی نظر علامه طباطبایی دربارۀ قضا و قدر با رویکرد تفسیری ـ روایی ـ فلسفی". آموزه های فلسفه اسلامی, 10, 16, 1394, 3-26.
HARVARD
وطندوست, محمدعلی, حسینی شاهرودی, سیدمرتضی, نقیزاده, حسن. (1394). 'بررسی تحلیلی نظر علامه طباطبایی دربارۀ قضا و قدر با رویکرد تفسیری ـ روایی ـ فلسفی', آموزه های فلسفه اسلامی, 10(16), pp. 3-26.
VANCOUVER
وطندوست, محمدعلی, حسینی شاهرودی, سیدمرتضی, نقیزاده, حسن. بررسی تحلیلی نظر علامه طباطبایی دربارۀ قضا و قدر با رویکرد تفسیری ـ روایی ـ فلسفی. آموزه های فلسفه اسلامی, 1394; 10(16): 3-26.